Snygg makeup och de senaste trenderna av Sara Stenevad –  Stylist, makeupartist och skönhetsredaktör på Blogozine.se

Lite makeuphistoria – Too Faced

Så, det finns en mängd olika märken inom skönhet. Då jag är lite av en makeupnörd så är jag lite nyfiken på historien bakom märkena. Så här kommer en liten miniserie av olika favoriter, från Max Factor, Helena Rubinstein, Revlon till nyare märken som Make Up Forever, Urban Decay, Nars, Tarte och såklart några av våra svenska märken som Make Up Store och Face Stockholm. Först ut är Too Faced.

 

Skärmavbild 2015-04-08 kl. 21.22.32

Grundare är Jerrod Blandino som började sin resa av skapandet av ultra feminina Too Faced under tiden han arbetade vid en Estée Lauderdisk på 90-talet. Bakgrunden och anledningen till att Jarrod ens funderade på att skapa något nytt var att han tyckte att det saknades något. Att marknaden var alldeles för seriös, mörkt och murrigt – han tyckte att makeup skulle vara roligt. Han slog sig i hop med Jeremy Johnson. Tillsammans bestämde de sig för att ge världen kvinnlighet, tjejer som inte bad om ursäkt. De ville ge världen mer rosa, glitter och glamour. Deras första produkt var en glitterskugga, inte så otippat…

Sedan dess har de skapat makeupprodukter som inte ber om ursäkt, som flirtar och som tar allt med en klackspark. Eller vad sägs om deras Budoirpalett med skuggor som har namn som “Fuzzy Handcuffs” och “Lap Dance”. Sommarens palett heter “Selfie”. En av deras mascaror heter “Better Than Sex”… Så, hur kan man inte låta bli att ryckas med och bli glad av märkets lekfulla inställning till smink?

 

Namnet då? Jo, Jerrod kallade sina kunder hos Estée Lauder för Too Faced då de i ett ögonblick gick från söt och glad till sura och griniga om deras favoritprodukt var slut.
Märkets storsäljare är Choclate Soleil Bronzer och den tillverkas av riktigt kakaopulver och luktar därför som en frukostskål med Coco Pops.

Ta en kik på deras hemsida så förstår ni vad jag menar när jag säger att deras makeup är till för att göra livet lite roligare. En av deras slogans får avsluta denna korta intro till märket:

Skärmavbild 2015-04-08 kl. 21.11.33

 

 

Alla bilder är lånade från Too Faced

Leave a Reply