Snygg makeup och de senaste trenderna av Sara Stenevad –  Stylist, makeupartist och skönhetsredaktör på Blogozine.se

Så fixar du din ögonmakeup med några enkla knep!

Ibland får jag frågan om det finns några tips och tricks jag kan dela med mig av. Och visst finns det, både sådana jag själv använder och också sådana jag inte använder mig av men som jag vet underlättar för en del som till exempel kreditkort eller tejp för att få en snygg eyeliner. Jag förespråkar att man lär sig att se så att det blir symmetriskt men för en del kan det underlätta i början.

Tänkte därför dela med mig av några tips:

*Att använda ett kreditkort eller tejp för att se hur du ska få din eyeliner symmetriskt. Lägg kreditkortet i samma vinkel från yttre ögonvrån upp mot ditt bryn. Du ser då om du lägger den i samma linje eftersom kreditkortet går hela vägen upp mot ditt bryn. Skissa din eyeliner och fyll i. Se till att du gör dem lika långa. Klart.

* Det går att göra på samma sätt om du vill veta hur långt ut du ska gå med din sotning och för att få dem lika på båda ögonen.

* Istället för kreditkort kan du använda dig av tejp.

*Let´s face it. Mascara klumpar sig efter ett tag. Förläng hållbarheten genom att  sluta pumpa din mascara upp ch ner då du får in luft i mascaran som sedan torkar snabbare. En mascara skall bytas var 3:e till 4:e månad beroende på hur mycket du använder den. Om mascaran torkar snabbare och du inte har en ny hemma finns ett litet trick och det är att droppa i en droppe eller två av Visine i den, “rör” runt med din mascaraborste, detta ger nytt i liv i mascaran.

* Om du inte redan äger en vit penna , investera i en nu om du vill ge illusionen av ett större öga, applicera i den nedre vattenlinjen.

* Använd någon form av ögonprimer om du vill få din färg att lysa klart! Om du köpt en härligt färgglad skugga som, när du applicerar den inte ser likadan ut som i förpackningen så är lösningen en bra ögonprimer. Du kan också använda en vit mjuk kajal som primer för din färg. Stryk på kajalenöver halva eller hela ögonlocket beroende på vilken effekt du är ute efter (om du vill att skuggan ska tonas ut eller om du vill ha en skarp linje då du efter att ha applicerat den vita pennan ska ta en syntetborste och tona ut kajalen till ett tunnt, tunnt lager. Därefter är det dags att mätta primern/kajalen med din skugga.

* Plocka dina bryn. Brynet definierar ditt ansikte och ramar in ögat så glöm inte dessa. Det finns inte en form som är den korrekta utan vilken form som klär ditt ansikte bäst beror på vilken ansiktsform du har. Där är det bra att ta hjälp av ett proffs först och sedan hålla efter formen.

*Svep en ljus matt skugga precis ovanför  brynbenet för att skapa en illusion av en högre båge, tona, tona, tona – det skall inte synas, bara anas

 

*För fylligare ögonfransar:

1. Böj dina fransar med en ögonfransböjare, applicera ett tunt lager av puder innan du applicerar din mascara. Lite, lite räcker, ta inte för mycket på din borste. Jag använder en solfjäderformad borste (“fanbrush”) som jag försiktigt doppar i pudret så att jag bara får upp lite och därefter sveper över fransarna.

2. En lätt värmd ögonfransböjare gör jobbet lättare, det finns att köpa i välsorterade kosmetikaffärer. Har du en favorit redan kan du få samma effekt om du värmer fransböjaren med din hårfön 5 sekunder. Känn dock efter så att den inte blir för varm och du istället bränner sönder dina fransar eller bränner din hud. Värmen fungerar på samma sätt som din locktång och gör att dina fransar håller sig uppböjda loch flirtiga längre!

3. Applicera två lager mascara, från fransrot och ut i topparna med sicksack rörelse. Om du kan, applicera också mascara på ovansidan av fransarna om du ser att de inte får färg. Ett trick att inte få mascara på ögonen då är att ta en liten plastsked och hålla över själva ögonmakeupen.

4. Om du ändå råkar få lite mascara på din hud, vänta tills den torkar och skrapa bort. Mycket lättare än att börja med tops och försöka torka bort den “blöta” mascaran. Då måste du antingen bättra på din bas eller din skugga.

5.  Nästan klar! Vill du få en magisk blick så ta en svart kajal eller flytande eyelinerpenna och markerar längs med hela fransraden så att ingen hud lyser igenom.

 

Hoppas dessa så tips hjälper dig och gör din makeup än mer fab!

Denna bild hittade jag på makeupgeek.com och jag tycker att den illustrerar en perfekt, diskret ögonmakeup:

eye

 

 

 

Leave a Reply