Snygg makeup och de senaste trenderna av Sara Stenevad –  Stylist, makeupartist och skönhetsredaktör på Blogozine.se

Några snabba tips när du har bråttom

Ibland har vi inte all den där tiden man känner att man behöver i sin beautyrutin. I for one should know…. Har några snabba genvägar att dela med mig av!

– Om du har riktigt bråttom på morgonen och behöver hoppa ett steg i morgonrutinen – blanda din ansiktskräm med några droppar flytande concealer (t ex Reflex Cover från Make Up Store då den är super och framför allt kommer i en tub så att du snabbt och lätt kan droppa ut en eller två droppar utan en massa trix. Du kommer inte att behöva addera foundation efteråt. Framför allt nu när sommaren kommer så blir det en lättare variant av “foundation” vilket kan kännas skönt om man inte vill ha för tjockt lager.

– Investera i en palett med flera skuggor, läppstift etc i. Kostar lite mer men du har bara en palett att arbeta med vilket kommer att spara tid. Och så klart kan du använda läppstiftet som creme rouge och en ljus skimmerskugga som highlighter. Be creative!

– Om du har typ 1 minut och inte hinner med hela beautyrutinen – fokusera på ögon och kinder. I värsta fall riskerar allt bli halvdant. Lägg concealer under ögonen, mascara och sedan lite rouge – du kommer garanterat att se fräsch ut på bara några få minuter.

– Behöver du smörja in huden? Ta en bodyspray som är fuktgivande – spraya armar och ben stryk ut och du är klar. Eller varför inte köpa en tom sprayflaska (finns t ex resekit med tomma mindre förpackningar) och fyll sprayflaskan med barnolja och ha redo de gånger du inte har tid med hela ritualen att smörja in kroppen.

– Borsta igenom håret snabbt , tupera uppe på hjässan, sätt upp en hästsvans, spraya. Klart. Variant är att vira tofsen till en knut, i med två, tre nålar och du har en snabb knut.

– Orkar inte gå igenom hela kvällsrtinen? Det minsta du kan göra är att se till att du har makeupwipes för dessa nödlägen. Snabbt och enkelt och bättre än inget. Bland det värsta man kan göra är att krypa i säng med dagens makeup, damm och avgaser på sin hud.

ett

Leave a Reply