Snygg makeup och de senaste trenderna av Sara Stenevad –  Stylist, makeupartist och skönhetsredaktör på Blogozine.se

That “Model off duty look”

Finns det egentligen något snyggare? Och är det inte orättvist? Hur kan de vara så snygga utan, till synes, någon insats?? Supercoola, svala och med självklar elegans äger de rummet de kommer in i. Okej, de är modeller så självklart har de förutsättningarna redan från början att se så där svala och chica ut. Som om de inte ansträngt sig överhuvudtaget. Oavsett om det gäller makeup, hår eller kläder.

Hur kan du få looken?

1) Du måste äga ditt utseende. Alltså bära upp looken med högburet huvud och med självklarhet. Se ut som att du bara kastade på dig lite kläder du hittade i garderoben utan att det är genomtänkt.

2) Ta en svart eller brun kajalpenna och gör en fransmarkering på övre fransraden, det gör inget om den är lite ojämn för den ska du sudda med antingen en snedställd syntetborste eller en tops. En mjuk kajalpenna fungerar bäst. Börja tona inifrån ögonvrån och utåt. Det ska knappt vara synbart, bara en liten markering.

3) Gör samma sak med den undre fransraden. Städa så att det är rent och snyggt med en tops. Ta lite concelaer – gärna flytande såsom till exempel Reflex Cover från Make Up Store eller Touche Eclait från YSL.

4) Lite rouge för att ge ansiktet lite värmer, lägg en mjuk varm nyans och tona, tona. Bara på själva kindäpplet.

5) Svep över ögonlocket med samma rouge med en mjuk ögonskuggsborste.

6) Borsta upp dina bryn, snarare än att fylla i dem – de ska se lite ofixade ut för att ge den där coola, råa finishen som är pricken över i:et i den här looken.

7) Lite läppbalsam på läpparna. Det får inte se blankt ut, så bit av överflöd på en pappersbit.

8) Spraya lite torrschampo i håret, börja i roten och arbeta ut i längderna. Adderar volym och ger struktur till håret.

9) Om de behöver, dra en plattång genom håret och skapa några lsa lockar som du borstar ut, eller bara “vik” till topparna.

 

no make1 no make3 no make 4 no make 5 Balmain : Backstage At Paris Fashion Week Womenswear  Spring/Summer 2014

Comments are closed