Snygg makeup och de senaste trenderna av Sara Stenevad –  Stylist, makeupartist och skönhetsredaktör på Blogozine.se

Dagens tips

Solen skiner och det känns som att våren är här. Bruna ben är dock långt borta men vill tipsa om två olika produkter. Det ena är en brun utan sol och den andra ger färg för stunden. Det är ju nu som man kan börja skippa strumpbyxor men jag vill i alla fall ha lite brunare ben först. Därför så är det ungefär nu jag brukar börja med att sätta lite färg på kroppen.

För det första, om ni ska brun-utan-sola er så börja med en kroppspeeling för att ta bort döda hudceller då vi vill att färgen ska sitta lite längre och vi vill ha ett jämnare resultat. Därefter brukar jag återfukta huden och först när hudlotion helt gått in i huden så sprayar jag mig. Återfukta behövs också för ett jämnt slutresultat. Annars kommer huden suga åt sig färg lite extra där huden är torr. Innan jag sprayar så tar jag lite extra lotion på armbågar och knän. Jag skriver spraya för jag föredrar spraytan då jag tycker att det är lättare att få ett jämnt resultat, man slipper risken att få bruna handflator för att inte tala om att få mer kräm mellan fingrarna som ger bruna sorgkanter.  Jag föredrar St Tropez som inte luktar så mycket. En som är lite billigare och helt ok (doftar lite starkare och ger en färg som drar lite åt orange) är Sephoras variant. St Tropez har också en rengöring om du trots allt skulle råka få lite färg på fel ställe, eller att det blir en kant på fel ställe.
Jag brukar passa på när jag vet att jag inte behöver sätta på mig skor eller strumpor på ett par timmar för även om tanningen sjunkit in i huden så blir det konstigt nog märken efter skor eller strumpor. Fler tips har jag gett här. Eftersom det börjar bli dags så tar jag upp det igen 🙂

Den andra produkten jag vill tipsa om är MAC´s Leg Spray om man bara vill ha lite färg för stunden. Den försvinner vid nästa dusch. Fördelen är att den inte luktar apa och att den försvinner vid nästa dusch om man inte vill ha långvarig effekt.

 

sttstt1

sep

mac

Comments are closed