Snygg makeup och de senaste trenderna av Sara Stenevad –  Stylist, makeupartist och skönhetsredaktör på Blogozine.se

Dagens tips

Du som har glasögon – se hit!

Alltså, finns det något snyggare än ett par snygga glasögon?? Bästa accessoraren! Tänk senaste reklamen med Izabella Scorupco. Ahhhh….  Okej, hon är typ en av världens vackraste människor men glasögon är en snygg accessoar på vem som helst bara man väljer rätt utifrån stil och ansikte. Jag har till och med ett par med fönsterglas i bara för att jag vill kunna ha dem även när jag har linser.

Tipset då, jo, det finns så många “do´s and don´t” på nätet för glasögonbärare. Många tycker jag är helt upp åt väggarna. Och komplicerade, gör si gör så. Som om man hade tid med det på morgonen. Mina tips är:

Gör det enkelt för dig. Välj de färger du gillar och sminka dig som vanligt. Jag väljer mer neutrala skuggor eller mer pastelliga. Jag är inte så mycket för de skrikiga färgerna. I alla fall inte till vardags.

Utifrån att jag oftast väljer neutrala färger så, om jag vill ha färg, väljer jag att använda en eyeliner i en färg som matchar min ögonfärg. Jag har blå ögon så en koppartonad eyeliner får min ögonfärg att framträda. Make Up Forever har supereyeliners som också är vattenfasta, annars har jag ju skrivit om hur ni gör en eyeliner av vilken färg som helst som ni har hemma. I Sverige hittar ni Make Up Forever på Sephora som fins i Stockholm City, Täby och Nacka. Annars har ni ett shoppingtips när ni far utomlands!

Spara de ljusaste färgerna till läpparna – lite färg är snyggt på ögonlocken när du har glasögon.

Självklart ska du ha mascara – har läst att det kladdar på glaset. Well, use your senses. Låt mascaran torka innan du sätter på dig glasögonen.

Ibland kan glasögonen kasta skuggor under ögonen. Mer av sånt behöver vi inte så använd en concealer.

Använd visst ögonfransböjare! Öppnar ögat och gör att du ser piggare ut!

Använd inte för mörk skugga då glasögonen kan göra så att de ser mörkare ut (om du inte är ute efter den looken). Om du vill ha mörka skuggor så var noga med appliceringen.

Glöm inte ögonbrynen – se till att de är “rena” och  välformade. OCH de syns även om du har glasögon.

Vaniljfärg i nedre vattenlinjen (inte kritvit). Den vaniljfärgade ger ett mer naturligt intryck.

Sist men inte minst så är en skimrig highlighter i inre ögonvrån supersnyggt”

 

eye4 eye5 eye6 eye7 eye8 eye2 eye9 eye10 eye3 eye

 

 

Comments are closed