Snygg makeup och de senaste trenderna av Sara Stenevad –  Stylist, makeupartist och skönhetsredaktör på Blogozine.se

Makeupmissarna du bör undvika och tips för ett piggare utseende

Det är nog så jobbigt att ta sig upp på morgonen nu när det är så mörkt. Några få saker du kan undvika för att åtminstone se lite piggare ut är

1) Fel färg på din concealer. För mörk eller för ljus kommer att få dig se tröttare ut. Viktigt att ha rätt färg. Applicera i väl upplyst rum eller ta en spegel och gå till fönstret om dagsljuset smugit sig fram.

2) Skippa inte ögonprimer. Särskilt om du använder mörka färger eller kajal, lätt att det smetar ut och du ser ut som en tvättbjörn efter några timmar.

3) Undvik mascara med fibrer. När mascaran torkar börjar fibrerna falla ner under ögonen och ger samma effekt som punkt nummer 2.

4) Överdosera inte pudret. Fixera basen genom att pudra lätt, lätt med en puderborste För mycket puder kommer att bli kakigt, lägga sig i fina linjer och göra så att du ser äldre ut.

5) Eyelinern, har du kall underton, använd färger som drar åt det kalla hållet (blått, silvrigt…) och har du varm underton så väljer du färger som drar åt et varmare hållet såsom guldigt, bronzigt, eldigare färger. Det kommer att göra att hela du lyser upp i stället för att se tröttare ut.

6) Addera någon glad färg i din makeup, till exempel, om du ofta tenderar att använda bruna, jordiga färger, pröva med att addera en färg i den makeupen. Till exempel roströd, lila, blå eller grön för att få dina ögon att verkligen lysa upp. Eller varför inte lägga till en färgglad kajal?

cat-eye-makeup-8

Comments are closed