Snygg makeup och de senaste trenderna av Sara Stenevad –  Stylist, makeupartist och skönhetsredaktör på Blogozine.se

Höstens makeuptrender del 2

Peter Philips valde att göra ögonen grafiska för Dries Van Noten. Van Notens kollektion var full av prints så Philips ville göra en stark look men utan att konkurrera med kläderna. Inga bryn och ingen mascara.

van noten1 van noten2 van noten 3

Makeup artisten Tom Pecheux hämtade för Anthony Vaccarello inspiration från ett oväntat håll. Han satt hos tandläkaren, hjärnan arbetade och han ville komma på något nytt. Så, varför inte hämta inspiration från tandtråd? Tom lät sitt  preppa ögonlocken med puder, använde en svart penna i fransraden och därefter färgade han tandtråd med ett rött läppstift och pressade över locken och kompletterade med svarta smala streck. Voilá looken för Vaccarello var klar.

1 2 3

Vissa saker kan du vara ganska säker på när det kommer till Burberry Prorsum: De kommer att ha en A-lista  front row, de kommer att ha de hetaste modellerna, hår och smink kommer att vara både enkel och bärbar.

Makeupartisten Wendy Rowe  använde breda penseldrag för att lägga en aubergineskugga på locken och toppade med Burberry Fresh Glow (en flytande highlighter). Tanken var var att det skulle se lite “hafsigt” ut,  som om modellerna själva applicerat makeupen när de hade lite bråttom.

2 1 3

Comments are closed