Snygg makeup och de senaste trenderna av Sara Stenevad –  Stylist, makeupartist och skönhetsredaktör på Blogozine.se

Brun utan sol

Det här med solarier. Det är såååå 90´s. Ja, jag solade nästan varje dag under några år där på 90-talet. Man känner sig mycket fräschare när man har lite färg på kroppen i den annars kalla, gråa vintertiden. Huden är blek och man känner sig glåmig. Men jag ber er ändå. Skippa solariet. Det finns solduschar idag. Bättre för huden. Dock kanske lite dyrt och det håller bara ett par dagar. Billigare är då Brun utan sol som man applicerar själv. Kan vara lite svårt att få det jämnt men det blir lite lättare för varje gång. När jag använder Brun utan sol så använder jag St Tropez spray. Tycker att det är lättare att få jämnt samt att ST Tropez har en fin färg. Akta er för den där orangea tonen. Vem vill se utom som en sjuk morot…?

Nu ska jag inte prata mig varm om St Tropez så (nej jag är inte köpt) och det finns flera andra bra. Vad jag vill tillägga att ni lägger in i valet av produkt. Lukten. Svårt att få någon som är doftfri såklart, men de som luktar allra värst skulle jag undvika.

En del har sagt till mig att brun utan solkräm missfärgat deras lakan. Här kommer ett tips. Det självklara är förstås att smörja/spraya in sig tidigare under dagen om det är möjligt. Duscha efter 4 timmar för att få bort det bronzern som ligger utanpå. Men om det inte är möjligt kommer ett litet knep. Innan läggdags tar du en stor puderborste och babypuder(ni vet sådant där vitt puder, finns bl a på Apoteket). Pudrar över lätt, lätt över hela kroppen när Brun-utan-solprodukten torkat. Pudret kommer att bli som en barriär för att minimera att missfärga lakanen utan att på något sätt förändra din färg.

Just denna spray kostar 325 SEK. Kanske dyrt, men billigt i längden om du tänker på hur mycket du lägger ut på solarium. Och denna ger dig inte hudcancer.

 

Skärmavbild 2014-01-25 kl. 10.03.35

 

 

Comments are closed