Snygg makeup och de senaste trenderna av Sara Stenevad –  Stylist, makeupartist och skönhetsredaktör på Blogozine.se

Bästa tipset för yngre hy!!

Okej.

Har just läst något intressant. Ni vet “Doctors” som går på TV4? I USA strax före jul (de programmen har nog inte kommit till Sverige än) har man bland annat tagit upp det här med att tvätta bort makeup, dagens smuts och damm, för att inte nämna avgaserna, och vet ni vad? Jag (liksom Miranda Kerr I might add) slarvar ibland. Typ 80/20 regeln ni vet, att slarva någon gång ibland och sova med hela alltet på (läs: Sen middag med gott vin). Och vet ni vad de sa då på programmet? Jo, att strunta i att tvätta ansiktet också snabbar på vårt åldrande. Ett experiment visade att en testperson som struntade i att sminka av sig 30 dagar åldrades 10 år. Säkert finns det aspekter i detta som inte tagits hänsyn  till. Det spelar mindre roll. Jag ska i alla fall ändra vanorna och åtminstone försöka ändra 80/20 regeln till 95/5. Och köpa en Clarisonic.

För er som inte vet vad en Clarisonic är ett redskap som hjälper till att rengöra huden mer effektivt och visst har det funnits liknande på marknaden tidigare men de har arbetat med cirkulerande rörelser. Clarisonic jobbar i vågrörelser vilket sliter  mindre på huden. Clarisonic hittar ni bland annat på Kicks.

Så nu vet ni mitt nyårslöfte – renare, fräschare hy!!

Bilderna är från Clarisonics hemsida

Skärmavbild 2014-01-08 kl. 22.42.11 Skärmavbild 2014-01-08 kl. 22.42.27

Comments are closed