Snygg makeup och de senaste trenderna av Sara Stenevad –  Stylist, makeupartist och skönhetsredaktör på Blogozine.se

Vinterrosiga kinder

Kylan verkar lysa med sin frånvaro, men om man ändå vill ha känslan av rosiga kinder, ni vet den där typen man får när man varit ute på en härlig långpromenad, addera lite rouge på kindbenen!

Till vardags lägger jag bara en bas – foundation och sveper över lätt med lite puder för att fixera, fixar brynen och lite mascara. Och så sveper jag över kindbenen med lite rouge.

Tar inte mer än ett par, tre minuter. Typ den tid jag har på morgonen. Dessa tre minuter gör ändå skillnaden från nyvaken med kudden kvar i ansiktet till pigg med lite lyster!

Var noga med att ha rätt färg på din foundation – testa alltid färgen mot käkbenet. Foundation skall matcha halsen och inte ansiktet. Detta då vi inte vill sminka även halsen. Lämnar sorgekanter på kragar och annat.

När du applicerar din foundation, börja i mitten av ansiktet, näsan, och tona utåt kanterna. Arbeta i nedåtgående rörelser för att “lägga” eventuella hårstrån i ansiktet (okej, vi har alla hår i ansiktet, let´s face it) istället för att lyfta dem. Ta lätt med puder på puderborsten och svep över ansiktet.

Le mot dig själv i spegeln så ser du vart du skall lägga rouget, använd en rougeborste och använd en färg du gillar. Lite lätt rosa gillar jag när jag vill se lite rosig och som att jag vart ute på en rask promenad. Lägg förresten lite av rouget på ögonlocken – det binder ihop makeupen.

Se över brynen, borsta, addera färg om så behövs och därefter  applicera mascara. Voilá. Tre minuter har passerat och du är redo att möta världen.

 

Nedan finner ni mina favoriter, alla med mycket pigment så det räcker med att ta lite i taget och i stället för att riskera få för mycket färg, bygga på ett lager om ni vill ha mer. Tycker nog att Make Up Store har den mest prisvärda. Lite billigare utan att nalla på kvaliteten.

Och kom ihåg – badrummet har inte samma ljus som ute i till exempel dagsljus….

 

armani

 

Armani

mus

Make Up Store

bare

 

Bare Minerals

chanel

 

Chanel

Comments are closed