Snygg makeup och de senaste trenderna av Sara Stenevad –  Stylist, makeupartist och skönhetsredaktör på Blogozine.se

Carlings bloggmingel

I dag hade Carlings på Kungsgatan här i Stockholm bloggmingel och jag var där. Det bjöds på öl, Ramlösa och tacos. Vi hälsades välkomna och fick en dos jeanshistoria oss till livs. Jag visste redan att Levi Strauss började göra arbetskläder i jeanstyg 1873. Jag visste inte att det faktskt redan gjordes arbetskläder i jeanstyg sedan tidigare men att Levi Strauss var den som tog patent på nitarna som gjorde att kläderna höll längre. Jag visste inte att det var en svensk som uppfann dragkedjan – nämligen Gideon Sundbäck (jo kanske om jag letar långt bak i mitt minne), jag visste inte heller att Lee var de första med att sätta dragkedjan på ett par jeans (1929 om jag minns rätt) eller varför det heter “zipper” på engelska. Vet ni?

Jeans blev ett modeplagg först på 1950-talet. Tänk framför allt James Dean.

Carlings hade tagit in flera av sina leverantörer som hjälpte till med att hitta de perfekta jeansen. Jag råkade på Qim från Damernas och. Han har precis som jag nyss blivit med blogg, och han bestämde att jag skulle ha det trendigaste av trender, ett par Levi´s 501 i boyfriend storlek. Måste ju lyssna på honom så de fick följa med hem. Och som en glad överraskning så fick alla ett par jeans av Carlings. Lyxigt. Ska gå in dem först så kommer en bild.

En supercool och duktig gitarrist fanns på plats. Hur cool som helst, som tagen från en saloon i vilda västern. Försökte fånga honom i sitt sammanhang. Undrar vad Citty tycker om bilden?

 

Tack till Carlings och värdarna Lovisa och Jonas med flera!

 

Skärmavbild 2013-11-28 kl. 21.23.09

Trubaduren

Skärmavbild 2013-11-28 kl. 21.23.31

En av dessa t-shirts oversized fick också följa med hem

Skärmavbild 2013-11-28 kl. 21.23.51

Orginalet

Comments are closed