Snygg makeup och de senaste trenderna av Sara Stenevad –  Stylist, makeupartist och skönhetsredaktör på Blogozine.se

Jag testar: Fransförlängning

Treorna på G2 får bland annat lära sig att göra fransförlängning, och bli certifierade i det. Idag påbörjades den kursen så smått genom att lärare Therese visade eleverna på mig. Ligga still i 2,5 timme…. Inte min starkaste sida. Men jag tröstar mig med att en påfyllning tar mycket kortare tid, kanske en timme.

Man limmar på frans för frans och det är viktigt att vara noga. Separera frans för frans och försiktigt pilla dit fransen och så vidare till nästa. Viktigt att fransarna är rena, annars kanske det inte fäster, alternativt ramlar av när man tvättar. Fransen har liksom fäst på smutset som tvättas bort. Vidare är det av samma skäl viktigt att det inte finns fett på fransarna så man tvättar inte med oljebaserad rengöring. Efter att man fått på hela fransetet går man igenom frans för frans och separerar dem försiktigt om ett litet strå har klibbat ihop, annars växer de inte som de ska.

Det blir superfint, bäst resultat får man om man inte gör för långa fransar utan försöker hålla det naturligt tycker jag. Och tänk att vakna varje morgon med fina svarta fransar – ingen mascara behövs! Om man vill ha mascara ändå så sätter man det bara på topparna.

Efter några veckor, lite beroende på växtcykeln i fransarna, behöver man fylla på.

 

Skärmavbild 2013-11-26 kl. 20.25.22Skärmavbild 2013-11-26 kl. 20.27.18Skärmavbild 2013-11-26 kl. 20.32.26

Comments are closed