Snygg makeup och de senaste trenderna av Sara Stenevad –  Stylist, makeupartist och skönhetsredaktör på Blogozine.se

Hudvård

Måste erkänna att jag är nyfiken på Jan Marinis ansiktsvård. Har hört mycket om den och bara positivt. Är den så bra som “alla” säger? Någon som vet? Gjorde ett test på Jan Marinis hemsida som i sin tur ger mig ett förslag på vilka produkter jag borde testa. Är sugen, så i morgon låter jag er vet om jag trycker på köpa-knappen…. I så fall lovar jag att ge er ett utlåtande. Normalt skall man, som ni säkert vet hålla ut när man prövar ny hudvård eftersom det tar ett tag innan huden vänjer sig. I början reagerar huden och man kan få finnar och utslag.

När det gäller hudvård är det viktigt att man anpassar hudvården efter hudtyp och viktigt att komma ihåg är att vi även påverkas av väder och vind, det vill säga, den ansiktscréme som är rätt på sommaren behöver troligtvis bytas ut när vintern kommer. Vanligtvis brukar vi behöva lite kraftigare ansiktscréme under vintern.

Glöm inte heller att det finns ett skäl till varför det finns dag- respektive nattcréme. Enkelt förklarat kan man säga att på dagen behöver vi skydda huden (väder, vind, föroreningar, makeup osv) och på natten behöver vi vårda huden. Det är på natten när vi vilar som kroppen rensar ut alla slaggprodukter och det är också därför vi på morgonen kan vara lite blanka/feta på hudytan. Ska vi ut i minus 20 grader kan det vara bra att låta den hinnan vara kvar som skydd men annars rekommenderar jag att man tvättar huden. Och inte med tvål och vatten som täpper till porerna utan investera i en rengöring anpassad för din hudtyp. ALLTID efter rengöring – använd ansiktsvatten. Ansiktsvattnet återställer pH-värdet i huden som är rubbat efter tvätten och gör att huden är redo för att kunna ta till vara på alla ingredienser i ansiktscrémen…

Rengöring och ren hud är A och O för efterföljande makeup. En ren och fräsch och slät yta att sminka. Underlaget avgör hur snygg makeup:en blir 🙂

 

Bilden är tagen från ett jobb jag gjorde för Tommy Hilfiger. Bilden är tagen med min mobil, and NO filter. Modellen har en perfekt hy och looken naturlig.

 

DSC03548

 

 

Comments are closed