Snygg makeup och de senaste trenderna av Sara Stenevad –  Stylist, makeupartist och skönhetsredaktör på Blogozine.se

Jane Iredale

En av mina favoriter inom makeup (och ja, det är många favoriter på min lista…) är Jane Iredale.

Makeup:en är baserad på mineraler och är därför skonsam även för de känsligaste. Min favorit är en skugga som kommer i en förpackning om fem skuggor och är varma färger som är perfekta att kombinera för en naturligare look, eller varför inte en bruntonad sotning?

Skuggorna innehåller bland annat Mica, en mineral som ger skimmer. Det kan dock finnas spår av järnoxid så är man känslig för just det skall man be om att få testa först hos sin makeupartist/i butik och känna efter. Det kan ni alltid tänka på, om ni känner att ögonmakeupen kliar så titta och se om det är skimmerskuggor ni har, för allt som oftast är det metaller i dessa vilket i sin tur ger den allergiska reaktionen om man är överkänslig mot just det.

Tog ett foto med min kamera men den blev lite för stor så jag surfade till Jane Iredal´s hemsida och hittade min favvo där:

 

jane

 

Fler Jane Iredale favoriter är deras flytande mineralfoundation som innehåller bland annat hyaluronsyra för fukt och vitamin C som är en antioxidant. Till sist deras highlighter stift – fabulous! Addera där du vill highlighta, till exempel ovanför kindbenet (precis ovanför ditt rouge)

 

jane3 jane2

 

 

 

Comments are closed