Snygg makeup och de senaste trenderna av Sara Stenevad –  Stylist, makeupartist och skönhetsredaktör på Blogozine.se

Vi har snart kommit in i februari och det är hög tid att ta tag i nyårslöften och hälsa – om ni inte redan gjort det. Själv har jag arbetat nonstop sedan 4/1 så jag har inte riktigt hunnit… Men snart så! Ni har väl inte missat vår kampanj – #BLOGOZINEWORLDCLASSWARRIORS2016 ?? Wanna join?

 

Klicka i så fall bara in här och anmäl dig och du är med i en utlottning där ni kan få coaching, pepp och ett träningskort! Vi letar just nu efter personer som vill förändra sitt liv och hänga med på en resa som också kommer att kunna följas redaktionellt på Blogozine!

 

Häng med nu!

 

 

   
    
    
    
    
    
    
    
 

HÄLSOKONTROLL

Jag har äntligen äntligen tagit mig i kragen. Har känt mig lite allmänt trött och hängig under en längre period. Tänkt att jag ska ta mig till läkaren för en allmän hälsokontroll. I ett stressigt schema har det hamnat långt ner på prioriteringslistan men så hände det. Blev tipsad om werlabs och gick in på deras hemsida, registrerade mig och beställde en hälsokontroll. Nästa steg var att se vart de fanns, och man kunde gå till hur många ställen som helst, behövde inte boka tid utan bara gå förbi ett av ställena. De tog blodprov och kort därefter var analysen klar. 

Det stod klart att jag behövde lite vitamintillskott. B-vitamin, järn och zink. Införskaffades bums och bara någon vecka senare, resultat: mycket piggare och bättre sömn. Ni anar inte vad glad jag är – så enkelt att genomföra och åtgärda!

Varför har jag väntat så länge? Om ni känner som jag – just do it. Finns inget viktigare än din hälsa.

Och alla tjejer och kvinnor: kalcium my friends. Benskörhet är vanligt bland kvinnor så börja med kalcium i tid. I kombo med D-vitamin tar kroppen upp kalciumet mycket bättre

  

i fredags möttes vi upp hos Tove och Karin som driver Visualisterna. Tove är stylist och Karin också men inom hem och heminredning mer specifikt. På plats var Blogozine-redaktionen med Malin som bartender i spetsen.

 

På väg…

Malin blandar drinkar

Ny drinksmak – Bubbel Gum. Smakade verkligen som tuggummi, coolt.

Marielle, Karolina och Lisa  
  Skönsjungande Marielle igen Hela gänget
  
  

Gillade konsten som satt på väggarna. Precis i min smak

På väg hem

I dag följde jag med söta Ellen Franzén till ACOs pressvisning hos VASS PR. ACO har gjort en stor satsning och lanserat, för dem, helt nya produkter. Idag var det dags att lansera Nya ACO Body. Speciellt anpassad efter oss nordbor och vårt klimat. Återkommande under presentationen var “återfuktande”. Man har tagit fram en formula som de kallar Triple Moist Complex vilken, som namnet hintar om, består av tre olika ingredienser som genom sammansättningen ska ge maximal effekt och tränga ner på djupet. Nya ACO Body består av tre olika serier, Daily Care, Special Care och så Sense&Care. Förstnämnda riktar sig till människor i farten och skall tränga in i huden snabbt. Special Care passar den med torr hy och Sense&Care finns i två dofter, båda diskreta men luktar gott och länge, så här nästan 9 timmar senare doftar mina händer fortfarande ljuvligt av honung och vanilj. Förpackningarna till Sense&Care är så söta, man vill ha alla på hyllorna i badrummet.

Priserna ligger mellan 49 – 149 SEK

 

IMG_5130IMG_5132 IMG_5133 IMG_5134 IMG_5135 IMG_5136 IMG_5137IMG_5143IMG_5148

 

Blogozine har ny mötesplats för våra veckomöten, Burgers and Bar på Sveavägen. Lite Peach Pit-feeling för er som tittade på Beverly Hills på så sätt att vi hittat “vårt” ställe. Så här hittar ni oss på måndagar vid lunch!

Här är jag med chefredaktör Malin

redaktionsmöte

Non-sense

För någon vecka bjöd Non-Sense med Per Holknekt och Karin Jimfelt-Ghatan i spetsen på pressfrukost vid Snickarbacken. Så mycket snyggt och mycket med “vill-hafaktor”. Plånboken kommer att bli tom i vår…

Snöade in på bland annat de nudiga bootsen. Så snygga!


  

 

Härlig mix av skira tyger med tuffa detaljer.
Karin.

Lisa och jag passar på att få i oss lite frukost.
 

Vänstra klänningen är given i garderoben.


Karin igen och här ser ni hela klänningen med nitdetaljerna.
Coolaste kappan.
    

Varför inte lite färg till våren?


“Mina skor igen”

Non-Sense modell i härlig mönstermixad klänning

Som sagt, coola detaljer. Ledsen att färgen blev konstig, denna var mer mörkt blå.

Jag och Per
Slitna detaljer på jeansen.

“Min” klänning i en annan färg.

Häromdagen hade vi redaktionsmöte på Blogozine. En av höjdpunkterna var faktiskt när Zenitha från af Klingberg dök upp och presenterade sig själv, företaget samt deras kommande kollektion. Bakgrunden till det är att vi kommer att samarbeta lite under hösten. Jag hade mycket lite kännedom om märket utöver att jag vet att Prinsessan Victoria använder skor från märket. Vilket förstås signalerar hög modegrad tänker jag eftersom vår prinsessa är stilsäker.

Det jag tyckte var häftigt var att dessa skor, trendiga och sjukt snygga (vill ha flera av paren som kommer….) dessutom är uppbyggda med en högteknologisk sula utvecklad av NASA. Detta för att vi tjejer ska kunna ha grymma, högklackade skor utan att längta efter att få slänga av oss dem för att vi är trötta i fötterna. Det sulan gör är att utjämna trycket i sulan. Så när vi trampar ner sjunker ju sulan i hop för att sedan utjämnas och bli “tjockare” igen. Kanske lite svårt att förklara och jag har inte kan alla detaljer men sköna var de att gå i (yepp, var såklart tvungen att testa). En liten extra detalj är att flera av skorna har någon liten detalj som man själv kan förändra utefter humör, såsom till exempel stöveln som kan bli lårhög eller vristremmen på skon i ormskinn som är avtagbar. Hur bra?
Några av mina favoriter:Fina Zentiha, en av grundarna av af Klingberg:

Företaget grundades i San Francisco 1976. Det var tvillingsystrarna Jean och Jane Ford som först öppnade en butik,  The Face Place, deras första produkt var Benetint, en läpp- och kindmakeup som var tillverkad av genomsyrad rosenblad. Produkten var initialt tänkt för att ge lite rosig färg till stadens lokala exotiska dansare som använde den för att ge lite extra färg till sina bröstvårtor…. Face Place lanserade en katalog 1989 och döptes Benefit Cosmetics kort därefter, 1990.

1991 tog de så plats på Henri Bendels varuhus i NY och 1997 öppnades en disk (säger man ens så…. öppnade en disk?) på Harrods i London, vilket också var deras första internationella samarbete. 1998 kunde man handla Benefits produkter på nätet www.benefitcosmetics.com. Inte helt oväntat förvärvades företaget av LVMH (de brukar hitta lyckosamma företag :-)) och det skedde 1999. Numer kan du shoppa Benefits coola produkter på Sephora här i Sverige. Highlightern High Beam är en klassiker liksom Benetint för kinder och läppar.

Företaget har lite av en pinupkänsla och andas mycket 50-tal, förpackningarna är så vintagecoola:

b1 b3

b4

 

 

1996 grundades Urban Decay av Sandy Lerner (som faktiskt var med och grundade Cisco Systems, lite kuriosa). Hon gjorde det inte ensam utan med på tåget var även hennes affärspartner Pat Holmes, David Sower och inte minst Wende Zomnir, en konstnärlig visionär med ett brinnande intresse för makeup. Med Urban Decay ville man ge marknaden mer edge och avantgarde. Vid den här tiden, ansåg Sandy, fanns bara rosa och beige i beautydiskarna och hon ville ha mer valmöjligheter.

Man började med att mixtra och blanda till mer icke traditionella färger med namn såsom “Acid Rain”, “Roach” och “Smog”. Urban Decay är nog mest kända för deras “Naked”-paletter med snygga och användbara färger i varje palett. Kult sedan 2010 och efter den första har ytterligare två “Naked”-paletter släppts. Urban Decay har också en Vegan serie där inga produkter innehåller några ingredienser som kan härröras till djur.

L´Oreal äger sedan 2012 märket efter att ha köpt det från LVMH.

Här är en sneakpeak av Urban Decays Festival Makeup för sommaren 2015.
Med på köpet får ni lite tips för hållbar makeup:

Klicka här

 

naked ud

 

 

Bilder från Urban Decay

Sida 1 av 28:1 2 3 4 28